Jongste Nuus/Latest News

EDEN TWEEKAMP PUIK OP SA KAMPIOENSKAPPE IN BAAI

 

Die 2019 HIGHGATE EDEN Tweekampspan van 72 atlete het op die 44ste SA Kampioenskappe in Port Elizabeth teen 827 atlete van 14 provinsies deelgeneem en puik gedoen!  Dit het plaasgevind by die puik fasiliteite van die NMU atletiekbaan en die Newton Park-swembad. Die gehalte van die vertonings van die atlete was werklik hoog vanjaar.  OP Tweekamp was die gasheer provinsie en het heelwat nuwe tegnologiese inisiatiewe daar gestel.  EDEN Tweekamp verwerf 5 medaljes, die 4de plek in die Junior en 5de plek in die Senior afdelings. Boonop word EDEN aangewys as die 4de beste Tweekamp-provinsie na WP [wenners], OP en Boland!  In die proses reken EDEN Tweekamp af met groot provinsies soos Guateng-Noord, Sentraal Guateng, Vrystaat, Noordwes,  KZN en Limpopo!

 

 

 

EDEN se medaljewenners was Johan Windt [Meesters Mans – GOUD & SA Rekord], Reynard Janse van Rensburg [S/17 – SILWER] en Tanya Osborne [Veterane Dames – BRONS], Damian Smith [Spesiale Behoefte-atlete – GOUD] en Minke Janse van Rensburg [Spesiale Behoefte-atleet – GOUD]. Minke se 36.19 in die 50m vryslag swem is meer as 1 sekonde vinniger as die huidige Downsindroom Ope Wêreldrekord wat tans gehou word deur die 29-jarige Brasiliaan, Dunia Camacho.  Ander atlete wat ook puik presteer het, is André Kleynhans , Anlizé Vermeulen en Edie Lutch [almal 4de], Pieter van der Mescht [5de] en Cliff Wallace [6de]

 

 

 

In die skole kompetisie het HS Outeniqua ‘n 4de en HLS Oakdale 7de plek in die Hoërskole afdeling behaal en in die Laerskole afdeling het Knysna Primêr ‘n 10de en Plettenbergbaai Primêr 11de plekke behaal.

 

 

 

Die kampioenskappe het ook nie sonder sy kwota uitdagings gegaan nie – van die EDEN [ook WP en BOL] se atlete en ouers is voorgekeer tussen Knysna en Plettenbergbaai deur betogings. Hulle moes terugkeer en die lang pad deur die Langkloof ry. Dit het veroorsaak dat hulle laat was vir die opening-seremonie!

 

 

 

Tydens die prysuitdelingseremonie is die SA Tweekampvlag amptelik deur OP aan EDEN oorhandig in ‘n simboliese seremonie. Die vooristter van Eden Tweekamp, Stephnie McKay, het dit ontvang.  EDEN Tweekamp bied in 2020 die 45ste SA Kampioenskappe in Oudtshoorn aan.  EDEN Tweekamp [toe nog SWD] het dit ook suksesvol in 2001 en 2013 aangebied.

 

 

Dit bring nou die 2018/19 seisoen tot ‘n einde en wil die bestuur van EDEN Tweekamp alle rolspelers, atlete, ouers, skole, klubs, beamptes, borge, donateurs en die media net hartlik bedank vir hulle bydrae – sonder hulle kon die seisoen nie so suksesvol afgesluit word nie!

SPORTGEES SOOS NET TWEEKAMPERS KEN……

Mooi storie – dit onderstreep net weer die ongelooflike omgee-gees onder tweekampers!  Die brief kom van ‘n OP-atleet se moeder.

 

Dear SWD Biathlon team

 

‎It is with great pride, and emotion, that I send this picture. My daughter Caitlin, was running in the U/11, and had started really well. Unfortunately the heat affected her quite quickly and she slowed down to almost last ‎towards the last turn of the final lap.

 

We found this picture taken of my daughter and one of your team members, according to the results, we seem to think her name is Catherine.

 

As Catherine passed Caitlin, she slowed‎ down and waited for Caitlin. Catherine then said to Caitlin, 'You can do it, come on.'

Catherine then sprinted too the finish. As Caitlin finished the run, Catherine came up to her and said to her, 'I knew you could.'

 

We would like you to thank Catherine for us. She, and her parents can be proud of her sportsmanship.‎ 

 

All the best to another successful Biathlon season.

 

Regards

 

Jacqui Rademakers 

KAPASITEITSBOU DEEL VAN SWD TWEEKAMP SE VISIE

Die afgelope 2 jaar was Kapasiteitsbou deel van SWD Tweekamp se visie.  Die kwynende vrywillersbasis vir veral beamptes by byeenkomste, het ‘n algemene tendens geword – nie net by tweekamp nie, maar byna alle sportsoorte word daardeur geraak.  SWD Tweekamp moes toe ook kreatief begin dink en daar is besluit om veral op hoërskoolleerders te konsentreer om die vakuum te probeer vul!  Vanjaar het SWD Tweekamp, met die ondersteuning van die Weskaapse Departement van Kultuursake en Sport [DKES], die visie verder verbreed en is gestremde persone ook by die Kapasiteitsbou-werkswinkel ingesluit.

 Op Dinsdagaand 2 Augustus 2016 het SWD Tweekamp 'n kapasiteitsbou werkswinkel gehou om veral beampteskap onder leerders van skole en gestremde persone te laat posvat en sodoende die tekort aan beamptes te probeer teenwerk.  Nie minder nie as 38 persone die werkswinkel bygewoon wat by die EDEN Sportakademie op Oudtshoorn aangebied is.   Abri de Swardt, bekende in die atletiekkringe, Sureta Badenhorst van EDEN Aquatics, en Dave van der Walt van SWD Tweekamp was die aanbieders. 

 In sy openingsrede het Dirk van der Westhuizen van die DKES [Eden] kantoor, die pleit gerig dat al hierdie kursusgangers hulle volle gewig by byeenkomste sal ingooi.  Hy het ook gewaarsku teen die talle versoekings wat soms op die pad van beamptes gekom. Hier het hy verwys na korrupsie, dwelms, oneerlikheid en partydigheid. Hy het ook SWD Tweekamp geloof vir hulle volgehoue pogings om dié sportsoort te ontwikkel. Dave van der Walt het die werkswinkel eers op ‘n Powerpoint-aanbieding deur tweekamp as ‘n sportsoort geneem waar veral op die pligte van die beamptes gekonsentreer is.  Dit is opgevolg deur ‘n teoretiese en praktiese sessie oor hoe tydhou moet geskied deur Abri de Swardt. Na ‘n heerlike warm aandete in ‘n koue Oudtshoorn, het Sureta Badenhorst die swemafdelings hanteer.  Elke deelnemer het 'n sertifikaat ontvang wat deur die Vise-voorsitter van SWD Tweekamp, Godfrey McCallum, aan hulle oorhandig is.

Indien daar enige persoon is wat belang stel om op beampte-en administrasievlak by tweekamp betrokke wil raak, kan hulle gerus vir Dave van der Walt kontak by 082-773401 of davesus@telkomsa.net

 

JOHAN WINDT TOP MANSATLEET OP SA KAMPIOENSKAPPE

Die HIGHGATE SWD Tweekampspan is terug vanaf die 41 ste SA TWEEKAMP Kampioenskappe die afgelope naweek in Bloemfontein. Meer as 660 van die Suid-Afrika se top tweekampatlete van 14 provinsies het daar meegeding om die kroon as die beste atleet in hulle ouderdomsgroepe. Die WP het hulle nasionale spantitel met welslae verdedig met die gasheerprovinsie, Suid-Vrystaat in die tweede plek en Gauteng-Noord derde. SWD het in die 6 de plek geëindig - die beste van die kleiner provinsies! SWD se seniors het vir ‘n groot verassing gesorg deur vierde te eindig.

SWD se groot ster was ongetwyfeld Johan Windt [Mans Meesters]. Hierdie boorling van Mosselbaai het tenspyte van ‘n dyspierbesering ‘n nuwe SA Rekord van 2433 punte opgestel. Dit was veral sy swem [34,77] wat hom gehelp het - hy het sy beste tyd verbeter met 4 sekondes! Johan is ook aangewys as die Senior Victor Ludorum van die SA Kampioenskappe!

Ook Chris van Wyk [Senior Veterane - 2304 punte] het ‘n silwer medalje huis toe gebring en Gustav Schlechter die brons medalje [S/17] met ‘n punt van 2346. Ander puik prestasies was gelewer deur:
Yvette Borrett Dames Veterane 4de 2375
Luca Potgieter S/11 7de 2143
Ludik Muller S/13 9de 2227
André Kleynhans S/17 8ste 2258
Bernard Zaayman Junior Veterane 10de 2029
Marius Schlechter Senior Veterane 6de 2085
Kurt Tohermes Mans Meesters 4de 2297 [besoekende Duitse gas-atleet]
Lara Schlechter D/17 6de 2274
Tanya Osborne Dames Veterane 7de 2312

SWD het ook 5 atlete met gestremdhede ingeskryf en hulle het puik gedoen. Jannie Lourens was die beste mans-atleet en Michelle Lombard die beste dames-atleet.

Sante Fe Spur, Karoopot en Brians Grill het aanmoedigingspryse aangebied en die volgende atlete het daarmee weggestap:
Senior Mans Johan Windt
Senior Dames Yvette Borrett
Junior Mans Gustav Schlechter
Junior Dames Lara Schlechter

Dit bring ook die 2016 tweekampseisoen tot ‘n einde. HIGHGATE SWD Tweekamp wil net baie dankie sê aan al die borge en donateurs wat hulle die afgelope seisoen ondersteun het. So ook aan al die skole, klubs, afrigters, beamptes, media en ouers! Die nuwe seisoen begin weer 1 September 2016!

Foto's word apart aangeheg.


Dave van der Walt
Voorsitter

 


Gustav Schlechter [George, Kwaggas] - brons medalje

Die SWD Atlete met Gestremdhede [Eljada - Oudtshoorn] is luid toegejuig toe hulle omdraai en die blinde atleet van Guateng-Noord, Amanda Blom, gaan ondersteun het!

Die SWD Span in die optog tydens die opening

Kurt Tohermes, Duitse gas-atleet

Johan Windt [Mosselbaai] - SA Rekord & Sen Victor Ludorum.

Schlechter-gesin van Plettenbergbaai - Pa Marius, seun Gustav en dogter Lara neem almal deel by Ma Tanya!

Chris van Wyk [Sen Vet] van Mosselbaai - Silwer medalje

SWD HISENSE “DOUBLES” 2017

Die 2017-seisoen van tweekamp in die SWD is Dinsdagaand ingewy met die tradisionele HISENSE DUBBELS-byeenkoms.  Die kompetisie is besonders in die opsig dat twee atlete ‘n span vorm en dan doen elke atleet net een van die bene – of hardloop of swem. Elke atleet se punte behaal word dan saamgevoeg om die wenners te bepaal! Vanjaar het nie minder nie as 35 spanne deelgeneem.  Besonders was ook die feit dat ‘n span van gestremde atlete ook deelgeneem het!

Foto’s aangeheg:

0292  -        Al die spanne wat deelgeneem het

0321 -                   Die wenners:  vlnr:  Chris van Wyk en Llewellyn Viljoen [tweede]; Johans Windt en Elmé Viljoen [wenners]; Bianca le Grange en Francois Mqwassie [derde].

 

Eerskomende Dinsdag, 24 Januarie,  vind die SWD Proewebyeenkoms op Oudtshoorn plaas waar die spanne wat aan die HIGHGATE-byeenkoms op 4 Februarie gaan deelneem, gekies gaan word.

 

SA REKORDS IN GEVAAR BY HIGHGATE TWEEKAMP

Die 26e Interprovinsiale byeenkoms vind op 4 Februarie 2017 plaas wanneer die tradisionele DCAS/GROTER OUDTSHOORN/HIGHGATE Interprovinsiale Tweekampbyeenkoms op Oudtshoorn aangebied word. HISENSE is tree ook op as die ‘n produkborg vir die byeenkoms! Sover bekend, is daar nie nog ‘n byeenkoms met so ‘n lang onafgebroke geskiedenis van aanbieding in die SWD nie! Op hierdie dag spook 7 provinsies [WP, BOL, SWD, OP, Vrystaat, Grens & Griekwas] dit weer uit in die hitte van die Klein Karoo! Vanjaar is daar ‘n rekord getal inskrywings – by die 537. Dit dui op ‘n 35% groei sedert verlede jaar!

 

Vanjaar is daar ‘n paar aanpassings wat van SA Tweekamp wat ingebring is – daar is nou ‘n 0/8 ouderdomsgroep [swem-25m; hardloop 400m] asook ‘n skole-kategorie waar van die top skole soos HS Outeniqua, HLS Oakdale, LS Glenwood, LS George-Suid en LS Wesbank [SWD], HS Hugenote, HS Curro Langebaan, HS Olifantvallei – Citrusdal, Laer Meisieskool Paarl [BOL], HS Stellenberg, HS Jan van Riebeeck, LS Durbanville, LS De Hoop en LS Jan van Riebeeck [WP].  Die wenners in beide afdelings gaan met die HISENSE Wisseltrofee wegstap!

 

Van die bekendes in die sportwêreld wat hulle teenwoordigheid aangedui het, is die Weskaapse Minister van Sport, Anroux Marais, Blackie Swart [President: SA Tweekamp], Raadsheer Conal Sylvester [Burgemeester, Groter Oudtshoorn], Regter Chris Jansen [SA Tweekamp Ere-President], Archie Markgraaff [SA Tweekamp – Erelid], Desmond Speelman [Voorsitter Eden Sportraad], Johan Keller [HIGHGATE], HISENSE se  Tony Shi, SA Tweekamp-bestuurslede [ Len Symington, Gerhard Louwrens] en provinsiale voorsitters.

 

Van Suid-Afrika se top tweekampatlete het ingeskryf – Mike Forbes [Grens], Johan Windt, Chris van Wyk, Tanya Osborne, Bernard Zaayman, Bianca le Grange, Herman Spangenberg, Maruis-Hugo en Gustav Schlechter [SWD],  Dawid Kriel, Beurick Kayser, Retief Ochse, Deon Velthuysen, Aimee Scott, Christi Noades, Kelly Vroon, Esrie Loock-Bezuidenhout, Marille Bass [WP], Ilse Beukman, Liezel Wessels, Jannie Briers-Louw, Daniel Malan [BOL].

 

Provinsies gebruik graag hierdie byeenkoms om aan hulle spanne vir die SA Kampioenskappe wat vanjaar 8 April in die Paarl plaasvind, te skaaf.  HIGHGATE VOLSTRUISVERTOONPLAAS [ankerborg van SWD Tweekamp], HISENSE [pryse van dusiende rande!] en Kangogrotte, bied weer spesiale aansporingpryse aan vir alle wenners.  Die ander groot borge is die Wes-Kaap Departement van Kultuursake & Sport [DCAS], Oudtshoorn FORD en Groter Oudtshoorn Munisipaliteit.

 

Dit maak dit naas die SA Kampioenskappe die grootste tweekampbyeenkoms in Suid-Afrika.  Die spankompetisie gaan vanjaar groot uitdagings van WP, Boland en OP vereis.  Elke provinsiale span word ook toegelaat om ‘n A-span, B-span en Ontwikkelingspan in te skryf.   Dit is een van die min byeenkomste waar die ontwikkelingsatleet ook tot sy reg kom.  Daar word weer vanjaar vir gestremdes atlete voorsiening gemaak.  Hulle baanitem bestaan uit 400m en swem 50m. 

 

Die Uitvoerende Burgemeester van Oudtshoorn, Raadslid Conal Sylvester – ook ‘n groot kampvegter vir sporttoerisme - gaan die byeenkoms Saterdagoggend open en alle belangstellendes word genooi. 

    

Die Tweekamp vind Saterdag [Opening 07:30, hardloop begin 08:00] by die De Jager Sportkompleks plaas  en direk daarna die swem by die NA Smit-swembad.  Toegang is gratis!  Vanjaar se aanbieders is die SWD in met die bystand van die veral WP, Boland en OP. Hierdie byeenkoms dra jaarliks miljoene by tot die ekonomie van Oudtshoorn.               

               

Vir enige navrae kan Dave van der Walt by 082-7734901 skakel.

R1 450 000 VIR SPORT IN EDEN

Op Dinsdag 4 April 2017 het die Weskaapse Minister van Kultuursake en Sport, me Anroux Marais, R1 450 000 aan 36 Eden Sportfederasies oorhandig. Hierdie befondsing moet aangwend word vir administrasie, ontwilleking en kapasiteitsbou van elke Federasie.  Dit sluit egter nog nie die befondsing vir die Top Byeenkomste wat in die Eden distrik aangebied moet word nie. dit het verlede jaar ongeveer R750 000 bedra. Tydens die geleentheid is ook klere aan n paar sportklubs wat in die Klubontwikkelingsprogram is, oorhandig.

SWD TWEEKAMP MAAK GESKIEDENIS!

Vir die eerste keer in 22 jaar het SWD Tweekamp daarin geslaag om die sterke OP-span op eie bodem te klop en sodoende met die Chris Jansen- spantrofee weggestap! 

 

D/8                        Sumay van Wyk                                Silwer                    2093

S/9                         Ruben Gouws                   Goud                     2352

D/9                         Karli Lotter                          Silwer                    2228

S/13                       Matthew van Coller        Silwer                    2248

S/15                       Christian Hattingh            Silwer                    2134

                                De Wit Bothma                 Brons                    2116

S/17                       Gustav Schlechter           Goud                     2328

                                Reynard J v Rensburg     Silwer                    2184

D/19                      Lara Schlechter                 Goud                     2364

M Jun Vet           Juan Pretorius                   Goud                     2305

M Vet                   Walter Lusch                      Silwer                    2198

M Sen Vet           Marius Schlechter            Goud                     2258

 

Puik vierde plekke het bygedra tot die span-oorwinning. Geluk ook aan die

 

atlete: Lamé Gouws, Hanré Jubelius; Herman Spangenberg en Johan van Eeden.

SWD DUBBELS-BYEENKOMS GROOT SUKSES!

 

Op Dinsdagaand 20 Januarie 2018 het 26 spanne deelgeneem aan die jaarlikse byeenkoms.  Elke atleet doen net een dissipline - swem of hardloop - en die spanmaat doen die ander een!  Dit sorg vir groot opwinding maar ook vir die ontwikkeling van die sport aangesien heelwat nuwe atlete op die manier gewen word.  Die wenners op die foto DSC 0018 is vnlr

 

Anlize Vermeulen en Ninke Griffioen [2de], Kari Griffioen en Jada Coetzee [1e], Stephnie McKay en Jo-mari v d Merwe [3e] en heelagter Echardt de Bruyn [beste prestasie nuweling] Vanjaar se top 10 se uitslae lyk as volg:

 

 

 

 

HARDLOOP

 

 

 

SWEM

 

 

 

 

NAAM

OUD

PUNT

 

NAAM

OUD

PUNT

TOTAAL

1

Kari Griffioen

U/11

1055

 

Jada Coetzee

U/13

1140

2195

2

Ninke Griffioen

U/13

1000

 

Anlize Vermeulen

U/17

1170

2170

3

Jo- Mari van der Merwe

Ope

1035

 

Stephnie McKay

Ope

1110

2145

4

Melanie van Rensburg

U/11

1010

 

Elisma Huyser

U/11

1096

2106

5

Megan Van der Westhuizen

U/15

915

 

Debbie Strydom

Vet

1110

2025

6

Frances Beukes

U/13

1010

 

Ella Russouw

U/11

1000

2010

7

Migael Meyer

U/15

900

 

Tiaan Griebenow

U/13

1090

1990

8

Carlien Muller

U/15

1000

 

Chelene Mostert

U/15

950

1950

9

Corli Mari Griffion

U/15

830

 

Dewan Barnard

U/17

1120

1950

10

Tanya Terblanche

U/17

920

 

Gunter Meyer

U/17

1020

1940

TWEE SA REKORDS BY HIGHGATE

Die 27ste DCAS/HIGHGATE/GROTER OUDTSHOORN INTERPROVINSIALE TWEEKAMPBYEENKOMS het Saterdag 3 Februarie 2018 op Oudtshoorn in puik weersomstandighede plaasgevind. 512 atlete van 7 provinsies [WP, Boland, SWD. OP, GW, Grens en VS] het mekaar die stryd aangesê en tweekamp van top gehalte is opgedis. Twee SA rekords asook 8 byeenkoms rekords is verbeter.  Die spankompetisie is weer deur WP gewen met Boland tweede en SWD derde. Nie minder nie as 3 swemmers het onder ‘n minuut gedraai met SWD se Gustav Schlechter in ‘n skitterende 57,03!  SWD spog dan ook met 12 medaljes en Ruben Gouws [S/9] is aangewys as die Junior Victor Ludorem van die byeenkoms!  SWD se medaljewenners was:

Karli Lotter                                          D/9                         Silwer

Ruben Gouws                                   S/9                         Goud

Matthew van Coller                        S/13                       Goud

Gustav Schlechter                           S/17                       Goud

Lara Schlechter                                 D/19                      Brons

Andre Kleynhans                             S/19                       Silwer

Chris van Wyk                                    Vet Mans            Goud

Marius Schlechter                            Sen Vet M           Silwer

Edie Lutsch                                         Meesters D        Silwer

Johan Windt                                       Meesters M       Silwer

Minke J van Rensburg                    Gestremd           Goud

Marlé van Wyk                                  Gestremd           Goud

Tydens die opening van die byeenkoms Saterdagoggend het die Uitvoerende Burgermeester van Oudtshoorn, Colan Sylvester, beklemtoon dat die stadsraad alles in hulle vermoë doen om Oudtshoorn aantrekIik te maak vir sportkodes om hulle nasionale byeenkomste na Oudtshoorn toe te bring en het hy SWD Tweekamp in die besonder bedank vir hulle ondersteuning daarin. In haar toespraak tydens die prysuitdelingsfunksie die aand, het die Weskaapse Minister van Kultuursake en Sport, Anroux Marais, dit gestel dat dit een van haar departement se prioriteite is om sport op die platteland te bevorder en talentontwikkeling te stimuleer.

In ‘n pragtige gebaar het die suidelike provinsies die pas-uitgetrede voorsitter van SWD Tweekamp, Dave van der Walt, vereer vir dit wat hy vir tweekamp in Suid-Afrika gedoen het, maar in die besonder vir tweekamp en sport in die algemeen in SWD.  Hy is as voorsitter opgevolg deur Stephnie McKay. 

Johan Keller van Highgate

het ook die aankondiging gemaak dat lokaal 

 op Highgate ingerig gaan word om al die trofeë van hierdie byeenkoms, maar ook die van SA Tweekamp, uitgestal gaan word. Die aand is afgesluit waar 470 atlete, ouers, beamptes en gaste getrakteer is op ‘n heerlike braai en dans.

Dave van der Walt het ook genoem dat hierdie jaarlikse byeenkoms ‘n ekonomiese inspuiting vir Oudtshoorn van ongeveer R3,4 miljoen beteken. Sonder borge en donateurs is dit net eenvoudig nie moontlik nie en word Highgate Volstruisvertoonplaas, die Departement van Kultuursake & Sport, Groter Oudtshoorn Munisipaliteit, Sportmanwarehouse, KKI, Oudtshoorn Ford, Kangogrotte, Pioneer Foods, SASKO , die gedrukte media en Eden FM in die besonder bedank. 

Tydens die opening die oggend het Dave van der Walt ook die stelling gemaak dat daar nêrens in Suid-Afrika ‘n dorp is wat kan spog met die sportfasiliteite van die kaliber wat Oudtshoorn bied nie – en as daar dalk een is wat sy hand wil opsteek, hoor ons graag van hom!

 

SA TWEEKAMPREKORD VIR MATTHEW IN PORT ELIZABETH

 

Die afgelope Saterdag het die EDEN Tweekampspan aan die OP Interprovinsiale Byeenkoms in Port Elizabeth deelgeneem.  Die hardloopkomponent is op die Westbourne Oval afgehandel terwyl die swem in die puik Newton Park swembad geskied het – in heerlike weersomstandighede!  Die ander provinsies wat deelgeneem het was Grens, OP, Griekwas  en Vrystaat.  Die spa kompetisie is deur OP gewen met EDEN in die tweede plek gevolg deur Grens en dan Vrystaat.  EDEN  moes egter sonder baie van hulle potensiële medaljewenners klaarkom!  Johan Windt [in Agrentinia], Chris van Wyk [moontlik oorsee] en die Schlechter-gesin [WK swemkampioenskappe] . Die 43 grootte span het baie goed gevaar en 8 medaljes huistoe gebring! Denise de Jongh is aangewys asn die Senior Victrix Ludorem terwyl Matthew van Coller se tyd ‘n nuwe SA rekord is vir die S/15.  Dit moet egter nog deur SA Tweekamp bekragtig word!  In ‘n paar ouderdomsgroepe was daar afstand-aanpassings in die hardloop S/15, S/17, S/19 en Senior Mans se afstande het nou almal verander na 1600m.

 

 

 

Die EDEN span het met 8 medaljes teruggekeer – 4 goud, 3 silwer en 1 brons!  Daarbenewens het nog ‘n paar atlete onder die top 5 in hulle ouderdomsgroepe geeindig. 

 

 

 

Die medaljewenners was:

 

GOUD

 

S/15                       Matthew van Coller        [SA Rek]

 

D/19                      Anlize Vermeulen           

 

VET MANS          Walterl Lutch

 

VET DAMES        Denise De Jongh

 

SILWER

 

D/8                         Emma Loubser

 

D/9                         Nina de Jongh

 

S/9                         Ryan Nagel

 

BRONS

S/19                       Reynard Jansen van Rensburg

HIGHGATE SE OMGEE-MENSE

 

 

 

Ek verwys graag na die afgelope DCAS/HIGHGGATE/GROTER OUDTSHOORN Interprovinsiale Tweekampbyeenkoms die naweek van ½ Februarie op Oudtshoorn.

 

Soos almal seker weet het ‘n welkome reën [met gepaardgaande donderbuie] Oudtshoorn verras!  Alhoewel die 600+ atlete, alle Oudtshoorn-inwoners en talle toeskouers die reën vrwelkom het, het dit ook logistieke uitdagings wat infrastruktuur insluit, vir die organiseerders gebring!  En dis hier waar ek ‘n pluimpie [en groot waardering!] vir die eienaars van Highgate Volstruisplaas, Johan en Viljee Keller, vir Nellie Burger as funksie-organiseerder en al die werkers op Highgate, wil gee.  ‘n Donderstorm het Highgate en Volmoed Saterdadmiddag getref en toe ek 16:30 op Highgate aankom om net die finale reëlings te koordineer, loop ek my vas in storm-chaos! Geen elektrisiteit, bome wat omgewaai het, water wat die saal oorspoel het, take wat die hele terrein vol lê – en dit waar die prysuitdeling om 19:00 moet plaasvind en waar amper 500 mense daarna moet braai!  My moed het sommer in my skoene gesak en om ‘n alternatiewe venue te vind binne twee ure vir so ‘n groot groep is net nie moontlik nie!  Op my woorde aan Viljee was “wat nou?’ antwoord hy net kort “ons gaan aan!”  Al wat ‘n werker op Highgate het met besems, kruiwaens en grawe ingespring en nodeloos om te sê, stiptelik 19:00 was ons gereed om voort te gaan.  Hoe Nellie en haar kombuispersoneel nog steeds ‘n vyfster-ete aan die gaste voorgesit het, sal net sy weet!  Ek dink bitter min venues sou dit kon hanteer en wil EDEN Tweekamp net hulde bring aan die ongelooflik behulpvaardige, vriendelike en omgee-mense op Highgate!  Julle was eenvoudig net AWESOME!

28th HIGHGATE BIGGEST BY FAR!

 

The DCAS/HIGHGATE/GREATER OUDTSHOORN Interprovincial Biathlon meeting held in Oudtshoorn on Saturday 2 Feb was the biggest ever - more than 600 athletes from 7 provinces [WP. BOL, EP, EDEN, GW, FS and BORDER] competed. Not even the unusual thunder storms could damp the spirit and 3 SA, 9 meeting & 4 provincial records were set.  Eden Biathlon excelled by being awarded 8 medals – 2 gold, 5 silver & 1 bronze. They were:

 

G/9      Hannah de Necker      2216    Bronze

 

B/19    Andre Kleynhans         2275,7 Silver [he also bettered the SA record and set Open & Prov records]

 

G/19    Anlize Vermeulen       2198,5 Silver

 

JV         Pieter v d Mescht        2365,3 Gold  [set new Open & Prov records]

 

Vet       Walter Lutsch              2246,3 Silver

 

S Vet    Denise de Jongh          2100    Silver

 

S Vet    Cliff Wallace               2221,8 Silver

 

MM     Johan Windt                2433,1 Gold [ set SA, Open & Prov records]

 

Johan Windt not only set a new SA record for the Master Men, but was also awarded the Senior Victor Ludorem!   The SA records were set by:

 

B/15: Francois Malherbe (BOL) 2417,0; 

 

B/19: Retief Ochse (WP) 2331,8;

 

Master Men: Johan Windt (EDEN) 2433,17.

 

The top achievements [Ludorems] went to

 

Junior Victrix: Tatiana Thomatos (WP) G/9;

 

Junior Victor: Francois Malherbe (BOL) B/15;

 

Senior Victrix: Liezel Wessels(BOL) Sen Vet;

 

Senior Victor: Johan Windt (EDEN)  Master Men.

 

WP again won the Team event with BOL second, EDEN third and EP fourth. Stellenberg HS won the high schools competition and Durbanville PS the primary schools. The Western Cape MEC for Cultural Affairs & Sport, Anroux Marais, delivered the keynote address.

 

[See photos attached]

 

 

 

28ste HIGHGATE DIE GROOTSE OOIT!

 

Die DCAS/HIGHGATE/GROTER OUDTSHOORN Interprovinsiale Tweekampbyeenkoms wat op Saterdag 2 Februarie in Oudtshoorn aangebied is, was die grootste nog ooit – meer as 600 atlete van 7 provinsies [WP, BOL, OP, EDEN, GW, VS en Grens] competed. Nie eens die onverwagte donderstorms kon die gees demp nie en 3 SA, 9 byeenkoms  & 4 provinsiale rekords is verbeter.  Eden Tweekamp het puik presteer deur  8 medaljes – 2 goud, 5 silwer & 1 brons te verower. Hulle was:

 

D/9      Hannah de Necker      2216    Brons

 

S/19     Andre Kleynhans         2275,7 Silwer [verbeter SA , Ope & Prov rekords]

 

D/19    Anlize Vermeulen       2198,5 Silwer

 

JV         Pieter v d Mescht        2365,3 Goud  [verbeter Ope & Prov rekords]

 

Vet       Walter Lutsch              2246,3 Silwer

 

S Vet    Denise de Jongh          2100    Silwer

 

S Vet    Cliff Wallace               2221,8 Silwer

 

MM     Johan Windt                2433,1 Goud [ verbeter SA, Ope & Prov rekords]

 

Johan Windt het nie alleenlik  ‘n nuwe SA rekord vir Meesters Mans daargestel nie, maar is ook aangewys as die Senior Victor Ludorem vir die byeenkoms! Die SA Rekords wat verbeter is, was:

 

S/15: Francois Malherbe (BOL) 2417,0; 

 

S/19: Retief Ochse (WP) 2331,8;

 

Meeters Mans: Johan Windt (EDEN) 2433,17.

 

Die top toekennings [Ludorem] vir 2019 het gegaan aan:

 

Junior Victrix: Tatiana Thomatos (WP) D/9;

 

Junior Victor: Francois Malherbe (BOL) S/15;

 

Senior Victrix: Liezel Wessels (BOL) Sen Vet;

 

Senior Victor: Johan Windt (EDEN)  Meesters Mans.

 

WP het weereens die Spankompetisie gewen met BOL tweede, EDEN derde en OP vierde. HS Stellenberg [WP] wen the hoërskole kompetisie en LS Durbanville  die laerskole. Die Weskaapse Minister van Kultuursake & Sport, Anroux Marais, het die toespraak gelewer.

 

[Sien foto’s aangeheg]

WIMPY EDEN DOUBLES TWEEKAMP

 

Die afgelope Dinsdag 22 Feb het 35 spanne deelgeneem aan die jaarlikse tradisionele Doubles byeenkoms. Vanjaar het Wimpy Oudtshoorn die pryse geborg. Baie geluk aan die volgende podium wenners:

 

1   Span Hisense (Johan Windt en Juriana Lane) 2750

 

2   Span Ramkatte (Johan Griffioen en Allan Wheeler) 2310

 

3   Span KW (HW de Waal en Kari Griffioen) 2190

 

.    Oorspronklikste Naam: Span Young & Restless (Quintus Lutch en Edie

 

Lutch)

HIGHGATE 6 Feb 2016 - Oudtshoorn

TWEE SKITTERENDE SA REKORDS OP HIGHGATE TWEEKAMP!

Die 25e HIGHGATE/DCAS/Groter Oudtshoorn Munisipaliteit Interprovinsiale Tweekampbyeenkoms op Oudtshoorn, Saterdag 6 Februarie 2016, het weer vir prestasies uit die boonste rakke gesorg! Bo en behalwe die twee SA rekords, is tweekamp van hoogstaande gehalte deur die 7 provinsies [WP, BOL, SWD, OP, Vrystaat, Grens & Griekwas] se meer as 420 atlete gelewer - en dit in die kenmerkende 43° hitte wat Oudtshoorn sy besoekers welkom geheet het!

Die spankompetisie is vanjaar gewen deur BOLAND met 107179 punte, gevolg deur WP met 101465 en SWD met 82144 punte in die derde plek. OP [66149] was vierde.

Toni Rafferty [D/15] van OP het ‘n nuwe SA rekord van 2473 daargestel en Johan Windt [Meesters Mans] van SWD die Meesters Mans rekord na 2425 - een punt beter! Albei is ook ‘n nuwe byeenkomsrekords. Gustav Schlechter [S/15 - SWD] het ook ‘n nuwe byeenkomsrekord van 2289 opgestel. Ook Jenna Biddulph [D/11 - OP] se 2248 is ‘n nuwe byeenkomsrekord. Toni Rafferty is dan ook aangewys as die Junior Victrix Ludorem van die byeenkoms. Die Junior Victor Ludorem was Ruard van Renen [S/13] van WP, die Senior Victrix Ludorem Liezel Wessels [Dames Veterane] van Boland en die SWD se Johan Windt [Mans Meesters] die Senior Victor Ludorem.

SWD se medaljewenners was:
Gustaf Schlechter S/15 Goud
Juan Pretorius Junior Veterane Mans Goud
Chris van Wyk Veterane Mans Goud
Johan Windt Meesters Mans Goud SA Rekord
Lamé Gouws D/9 Goud
Yvette Borrett Veterane Dames Silwer
Walter Lutsch Junior Veterane Mans Brons
Lara Schlechter D/17 Brons
Marius Schlechter Senior Veterane Mans Brons

Ander puik prestasie is gelewer deur
Luca Potgieter S/11 4e
Ludik Muller S/13 5e
Tammy Greenwood D/11 5e
Bianca le Grange D/17 5e
Cayla la Kay Senior Dames 4e
Lorinda du Preez Junior Veteran Dames 4e
Tanya Osborne Veterane Dames 4e

In die wedloop vir Gestremde atlete word daar nie ‘n wenner aangewys nie maar elkeen wat klaarmaak [400m hardloop & 50m swem] het elkeen ‘n medalje ontvang!

Die volgende SWD Ligabyeenkoms is eerskomende Dinsdag 9 Feb 2016 om 18:00 in Mosselbaai by die Van Riebeeck Stadion [hardloop] en Laerskool Park [swem].

 

MEDIABERIG

SWD TWEEKAMP PUIK IN PORT ELIZABETH

Die HIGHGATE SWD Tweekampspan het die afgelope Saterdag saam met WP, Grens, OP en Vrystaat, aan die 20ste OP Interprovinsiale byeenkoms in Port Elizabeth deelgeneem. Die winderige toestande het die atlete nie juis afgeskrik nie en puik vertonings is alreeds vroeg in die seisoen gelewer. Die HIGHGATE SWD-span bring egter 12 medaljes terug en ending tweede na OP in die spankompetisie. Johan Windt word ook aangewys as die Senior Victor Ludorem van die byeenkoms.

Die medaljewenners was:
D/9 Lané Gouws Brons
S/11 Luca Potgieter Silwer
D/13 Trisha Pollicutte Silwer
D/15 Kirsten Barbour Brons
D/17 Bianca le Grange Silwer
D/17 Lara Schlechter Brons
S/17 André Kleinhans Goud
D/19 Cayla le Kay Brons
S/19 Dylan van Wyk Goud
Mans Jun Veterane Walter Lutsch Goud
Dames Veterane Tanya Osbourne Goud
Mans Meesters Johan Windt Goud [verbeter ook OP rekord]

Ander uitstekende prestasies is ook gelewer deur Marius-Hugo Schlechter [4], Ludick Muller [4], George Marais [4] en Gustav Schlechter [5].

 

 

 

GESLAAGDE TWEEKAMP ONTWIKKELINGSKLINIEK IN BITOU

26 ontwikkelingsatlete en onderwysers het op Woensdag 11 Nov 2015 op Plettenbergbaai aan 'n ontwikkelingskliniek deelgeneem.  Afrigting in hardloop [Marius-Hugo Schlechter] en swem [Chris van Wyk] is aangebied en baie potensiaal is geidentifiseer.  Die atlete het ook aan 'n mini-byeenkoms deelgeneem.  Die kliniek is aangebied deur SWD Tweekamp in vennootskap met die Weskaap Departement van Kultuursake & Sport en gereël deur Dave van der Walt [voorsitter]. CIA van George het ook sportklere geskenk wat aan die atlete gegee is.        

SWD TWEEKAMP SE "DOUBLES"-BYEENKOMS OPEN SEISOEN

Die afgelope Dinsdag [19 Jan] het 30 spanne ingeskryf vir die ontwikkelingsbyeenkoms wat jaarliks deur SWD Tweekamp aangebied word in vennootskap met die Weskaapse Departement van Kultuursake & Sport [DCAS].  Die prinsiep dat 'n erkende tweekamatleet 'n nie-tweekamper kry om een van die bene [swem of hardloop] te doen, ontwikkel beslis die sport.  Die byeenkoms het vanjaar twee wenspanne opgelewer - elkeen met presies 2275 punte! Die Mosselbaaise span van Johan Windt en Danelle Gerber en die Oudtshoorn span van Bianca le Grange en Francois Maquasa het die louere gedeel met die George span van Lukas du Preez en sy dogter, Lurinda in die derde plek met 2220 punte!

 

Volgende Dinsdag [26 Jan] vind die SWD Proewebyeenkoms op Oudtshoorn plaas vir die kies van die SWD-spanne [meriete, B- en Ontwikkeling] wat aan die HIGHGATE/DCAS/GROTER OUDTSHOORN INTERPROVINSIALE BYEENKOMS op 6 Februarie

2016 gaan deelneem.

 

 

 

SWD TWEEKAMP MINI-SPAN BRING 9 MEDLAJES TERUG

‘n Klein HIGHGATE SWD Tweekampspan bestaande uit 14 atlete het vir die eerste keer aan die VRYSTAAT INTERPROVINSIALE TWEEKAMPBYEENKOMS gaan deelneem.  Dit is op 3 & 4 Okt 2015 in Bloemfontein op die puik sportterrein van Kovsies aangebied en VS, OP, SWD, Griekwas, Noordwes en Grens het deelgeneem.  Die SA Kampioenskappe vind ook volgende jaar in Bloemfontein plaas en dit het aan die SWD-atlete ‘n kans gegee om die omstandighede kennis te maak.  Sondag is ook ‘n Biathlo-byeenkoms aangebied waar van die SWD-atlete deelgeneem het.

 

Die medaljewenners was as volg:

S/15     LUCA POTGIETER        GOUD

D/13    TRISHA POLICUTTE     GOUD

SEN D  STEPHNIE McKAY        SILWER

SEN D  ABIGAIL McKAY           BRONS

S/17     ANDRE KLEYNHANS    BRONS

D/15    KRISTIN BARBOUR      BRONS

 

BIATHLO

S/17     ANDRE KLEYNHANS    GOUD

S/15     HENDRIK VISSER         SILWER

S/13     DE WIT BOTMA          BRONS

 

Die SWD Tweekampseisoen begin volgende week in alle erns met die AJV en Proewebyeenkoms op 13 Okt 2015 op Oudtshoorn en die OP Interprovinsiaal op 24 Okt 2015 in Port Elizabeth.  Vir enige inligting kan Dave van der Walt [082-7734901] gekontak word.

 

KANGOGROTTE SWD TWEEKAMPSPAN

SWD "DOUBLES" 2015

Die "Doubles"-konsep behels waar die een atleet een been van tweekamp [hardloop of swem] doen en ’n nie-tweekamper kry om die ander been te doen.
SWD Tweekamp gebruik dit om kapasiteit te ontwikkel. Dit word aangebied in samwerking met die Wes-Kaapse Departement van Kultuursake & Sport en Hisense het van die pryse geborg.

Vanjaar se wenners was:
HARDLOOP SWEM
TOTAAL
1 Thabiso Panda 17 06:16:00 1220 Hainto
Vermeulen 17 01:03 1137 2357
2 San_Mari Mulder 17 03:18:00 1135 Dylan Barnard
19 00:58 1120 2255
3 Bianca la Grange 17 03:17:00 1140 Piet Keller
19 01:03 1097 2237

Foto’s
Al die deelnemende spanne wat deelgeneem het;
Al die wenners saam met Johan Windt [Hisense] wat van die pryse geborg het
Vlnr: Johan Windt [Hisense], Piet Keller & Bianca le Gange [3de] - Lnagenhoven Gim, Hainto Vermeulen & Thabiso Panda [Wenners] HS
Oudtshoorn en Dylan Barnard & San-mari Mulder [2de] HS
Outeniqua

 

SA REKORD VIR JOHAN WINDT OP KANGOGROTTE INTER.

TWEE SA REKORDS BY KANGOGROTTE TWEEKAMP

 

In die alreeds bekende hitte-weer van Oudtshoorn, het 7 provinsies [en 465 atlete] mekaar verlede Saterdag die stryd aangesê om te kyk wie is die beste span in die Suide van Suid-Afrika by die 24ste jaarlikse KANGOGROTTE/DCAS/GROTER OUDTSHOORN INTERPROVINSIALE BYEENKOMS. En om so vroeg in die seisoen alreeds te kan spog met twee nuwe SA rekords, wys van watter gehalte die byeenkoms is. Vanjaar is die byeenkoms aangebied deur SWD Tweekamp in vennootskap met WP Tweekamp.

 

Die hoogtepunt was voorwaar die twee SA rekords wat deur Adrian Taylor [S/15, WP - 2289] en Johan Windt [Meester Mans, SWD – 2409]. Dit was veral SWD se Johan Windt wat die toeskouers op hulle voete gehad het met sy 2:29,15 in die 800m en 36,21 in die 100m swem!  Min mans bo 60 kan hom dit nadoen!  In die mans Senior Veterane [50-59jaar] het Micheal Forbes van GRENS die byeenkomsrekord verbeter na 2352. Nie minder nie as 3 atlete het die 100m swem in minder as ‘n minuut afgelê – met Reinhard Haupt van SWD met die vinnigste tyd van 57.27.

 

Vir die eerste keer is ‘n item vir atlete met gestremdhede op die program ingevoeg en watter wonderlike ervaring was dit nie.  Alle gestremde atlete het ‘n 400m om die baan en 50m swem voltooi voor ‘n pawiljoen vol staande toeskouers!  Van SWD het deelgeneem Jafta McQuire, Minke Janse van Rensburg en Anthony Kitson. SWD Tweekamp nooi graag atlete met gestremhede uit om te kom deelneem.

 

Die spankompetisie is vanjaar deur WP gewen met 123219 punte, gevolg deur BOLAND 114441 en SWD met 86137 punte in die derde plek.  Vierde was OP gevolg deur GRENS, VRYSTAAT en GRIEKWAS. Die top prestasies was:

Junior Victor Ludorem – GJ Badenhorst BOLAND; Junior Victrix Ludorem – Hannah Kiley SWD; Senior Victor Ludorem – Johan Windt SWD; Senior Victrix Ludorem – Liezel Wessels BOLAND.

 

SWD se medalje-oes was ‘n skitterende 13 – [6 goud, 4 silwer & 3 brons]  Boonop het 3 atlete skitterende 4de plekke behaal.  Die medaljewenners was:

 

Luca Potgieter              S/9      2114     GOUD

Marnus Kotzé               S/11     2115     BRONS

Johan Windt                MM      2409    GOUD  - SA REKORD

Eugene v d Merwe         S/13     2353    GOUD

Trisha Pollicutte          D/13     2306    GOUD

Kirsten Barbour            D/13     2290    SILWER

Hannah Kiley                D/15     2331     GOUD

Luné v d Westhuizen    D/15     2281     SILWER

Chris van Wyk              MV       2281     GOUD

Isabelle Brink               DV        2208    BRONS

Mihan Roos                   JV        2223    SILWER

Reinhard Haupt            S/17     2355    SILWER

Dylon van Wyk              S/19     2141     BRONS.

Verdienstelike 4de plekke is behaal deur Luke Leggatt [S/11],  André Kleynhans [S/15] en Yvonne du Plessis [D/17].

 

NS:  Foto’s word apart aangeheg.         

Vir enige navrae kan Dave van der Walt by 082-7734901 skakel.

TWEEKAMP - DIE SPORT VIR DIE HELE GESIN!

Die visie van SWD Tweekamp is om meer as net ’n geleentheid te bied om aan sport deel te neem - dit streef daarna om vir deelnemers ’n lewenswyse te help skep. Vir baie jare later wil tweekamp sien dat daar nog gehardloop en geswem word, maak nie saak of die person op Pofadder of in Pretoria woon nie!

Tweekamp bestaan uit swembadswem [50m of 100m] en baanhardloop [800m tot 2000m] By Tweekamp word die tyd behaal in beide die swem en hardloop in punte omskakel [d.m.v. ’n gestandaardiseerde puntetabel] en dan bymekaar getel vir die totaal. Vanaf die junior veterane word bonuspunte bygereken [ongeveer 15 punte per jaar] vir elke jaar wat die atleet ouer is as die aanvangsdatum. 2000 punte word beskou as ’n billike punt om in aanmerking vir ’n provinsiale span te kom [5 per ouderdosmgroep], maar die finale besluit word deur die keurkomitee geneem.

Die ouderdomsgroepe is as volg: 0/9, 0/11, 0/13, 0/15, 0/17, 0/19, Senior of Ope [enige ouderdom], Junior Veterane [27-39jr], Veterane [40-49jr], Senior Veterane [50-59jr] en Meesters [60+]. Die SA Kampioenskappe maak slegs voorsiening vanaf 0/11.

Die afstande is as volg:[hardloop en swem] 0/9 & 0/11 [800m-50m]; S/13 [1200m-100m]; S/15 [1500m - 100m], S/17, S/19 en Senior Mans [2000m-100m]; Alle dogters/dames en veteran tot senior veteran [1000m -100m] en meesters[800m - 50m].

Die amptelike seisoen strek vanaf September tot April en die bepaling van die ouderdomsgroep is as volg: die ouderdom wat die atleet op 31 Augustus is, bepaal sy deelname ouderdomsgroep vir die res van die seisoen.

In die SWD word verskeie ligabyeenkomste [4] aangebied asook ontwikkelingsklinieke [4] asook twee interprovinsiale byeenkomste. Die byeenkomste roteer tussen George, Oudtshoorn en Mosselbaai. Die kleredrag vir ligabyeenkomste is die skool of klub se amptelike atletiek- en swemdrag. Provinsiale klere word net vir provinsiale geleenthede gebruik. Skole/klubs en atlete registreer en lisensieer by die eerste byeenkoms in Oktober van elke jaar.

Tweekamp is ’n sportsoort wat geweldig baie bied vir die deelnemer en betrek die hele gesin. Dit is ’n sportsoort wat nie tydgebonde is nie - daar is deelnemers wat tot 80 jaar oud word!

Die KANGOGROTTE is die amptelike borg van SWD Tweekamp en die tradisionele Highgate Inter-provinsiaal word nou die KANGOGROTTE Groter Oudtshoorn INTERPROVINSIALE TWEEKAMPBYEENKOMS. Die AJV van SWD Tweekamp vind op 14 Oktober 2014 op Oudtshoorn plaas.

Aangeheg ook die datumlys vir 2014/5. Vir enige navrae kan Dave van der Walt by 082-7734901 gekontak word.

 

SWD PUIK OP OP INTERPROVINSIAAL 2014

SWD TWEEKAMP PUIK IN PORT ELIZABETH

Die afgelope Saterdag het die SWD Tweekampspan aan die OP Interprovinsiale Byeenkoms in Port Elizabeth deelgeneem.  Die hardloopkomponent is op die Westbourne Oval afgehandel terwyl die swem in die nuut-oorgedoende Newton Park swembad geskied het – die eerste byeenkoms weer in 18 maande in hierdie swembad!  Die ander provinsies wat deelgeneem het was Grens, OP en Vrystaat.  Die span kompetisie is deur OP gewen met SWD in die tweede plek gevolg deur Grens en dan Vrystaat.

Die SWD span het met 12 medaljes teruggekeer – 5 goud, 6 silwer en 1 brons!  Daarbenewens het nog 5 atlete onder die top 5 in hulle ouderdomsgroepe geeindig.  Seker die mees uitstaande oomblik van die byeenkoms was Reinhard Haupt se skitterende tyd van 57,80 in die 100m swemitem – dit nadat hy eers die 2000m hardloop afgehandel het!

Die medaljewenners was:

D/9 Lia Kotze Goud 2021
S/9 Luca Potgieter Goud 2082
D/13 Trisha Policutte Goud 2260
D/13 Kirsten Barbour Silwer 2241
S/13 Eugene v d Merwe Goud 2277
S/13 Gustav Schlechter Silwer 2129
S/15 André Kleyhans Silwer 2125
D/17 Yvonne du Plessis Silwer 2188
S/17 Reinhard Haupt Goud 2217
S/19 Dylan van Wyk Silwer 2197
Dames Ope Stephnie McKay Goud 1838
Mans Ope Francois Maquassa Silwer 1807

Vir enige navrae kontak asb vir Dave van der Walt by 082-7734901.

WES-KAAP DEPARTEMENT SPORT OORHANDIG FONDSE AAN SWD TWEEKAMP

Tydens ’n funksie by Brenton-on-Sea op 8 April 2014 het die WC DKES R1 180 000 aan 26 SWD Sportfederasies oorhandig vir die bedryf en bevordering van sport in die SWD. Op die foto oorhandig Dr Ivan Meyer, WK Minister van Sport, die tjek aan Yvonne McKay [tesourier] en Dave van der Walt [Voorsitter].

KANGOGROTTE-SWD TWEEKAMP BRING 4 MEDALJES TERUG UIT NOORDWES

Die afgelopenaweek het die KangogrotteSWD-span van 44 aan die 39e SA Tweekampkampioenskappein Potchefstroom deelgeneem. Meer as 600 van Suid-Afrika se top atlete van 16 provinsies het deelgeneem.Ongelukkigmoes die atlete op ’n grasbaanhardloopaangesien die nuweTartanbaanniebetydsklaarkonweesagv die baiereën in die NoordwesProvinsies. Tog het ditnieafbreukgedoenaan die ywer en gees waarmee die atletedeelgeneem het nie.

Die dun lug van die hoëveld het egter die kusprovinsies se atletegetref en beslis die prestasiesgeaffekteer. SWD het in die spankompetisiesewendegeëindig en konegtersorgvir 4 medaljes:

D/11 Trisha Pllicutte Silwer 2214 [George]
Selma du Preez Silwer 2214 [Oudtshoorn]
D/19 May du Plessis Brons 2198 [George]
Meesters Mans Johan Windt Silwer 2339 [Mosselbaai]

Ander atletewatonder die eerste 10 plekkekoneindig, was:
S/11 De Wit Botma 4 2123
Deon Horne 5 2117
D/11 Jenna Borrett 8 2183
S/13 George Marais 7 2294
D/13 Hannah Kiley 9 2276
D/15 Yvonne du Plessis 5 2358
D/17 Mijancke Steyn 10 2189

Op die AJV van SA Tweekamp is die voorsitter van SWD Tweekamp, Dave van der Walt,herkies as die Vise-President van SA Tweekamp en as lid van die SA Keurkomitee. Volgendejaar [2015] se SA Twee-kampkampioenskappevind in Stellenbosch plaas en word aangebieddeur die WP.

TOP TOEKENNING VIR JOHAN WINDT

Tydens SWD Sportraad se Gala Sporttoekkenningsaand, is Johan Windt, Vise -Voorsitter van SWD Tweekamp, aangewys as die wenner in die afdeling LEWENSPRESTEERDER vir sy deelname en bydrae tot sport sedert 1989. Hiermee word hy nou 'n finalis in die Wes-Kaap Sporttoekenings Galafunksie.

 


 
 
Coming Soon
 
© Kopiereg © SWD Tweekamp. Alle regte voorbehou. - Webtuiste ontwerp en gehuisves deur JCW Hosting